Zoekveld

By: Oonk - 27 06 2018

De absolute topper van Banketbakkerij Oonk is de aardbeienslof. De bodem bestaat uit zanddeeg gevuld met amandelspijs met daar bovenop een laag Zwitserse room en verse aardbeien. “Je moet onze aardbeienslof echt eens geprobeerd hebben,” zegt banketbakker Henri. Wat het geheim van hun aardbeienslof is? Dat lees je hier!

500 aardbeiensloffen per week

Henri werkt al 33 jaar bij Banketbakkerij Oonk. Per week worden er in de bakkerij zo’n vijfhonderd aardbeiensloffen bereid. Ook na al die jaren voert Henri zijn werkzaamheden nog steeds met veel passie uit. “Je werkt iedere dag met verse producten. Daarnaast zorg je ervoor dat alles er mooi uit ziet. Meestal maak je de producten voor feestelijke gelegenheden, dus mensen zijn altijd blij. Dat maakt mijn werk zo leuk,” zegt Henri enthousiast.

aardbeienslof-banketbakkerij-oonk

Verse Manderveense aardbeien

Het geheim

Het geheim van deze heerlijke slof zit hem in het soort aardbeien. “We bereiden onze aardbeiensloffen niet met standaard aardbeien, maar met Manderveense aardbeien. Juist de smaak van de aardbei is erg belangrijk. Twee keer per week krijgen wij verse aardbeien geleverd, dus de aardbeien zijn nooit meer dan drie dagen oud. De hoge kwaliteit van het fruit proef je ook echt terug in de slof,” zegt Henri enthousiast.

Sloffenkoning

De kwaliteit van Oonk’s aardbeienslof is ook landelijk niet onopgemerkt gebleven. Tijdens een bakwedstrijd ging hun aardbeienslof er met de eerste prijs vandoor. “Sinds 1980 mogen wij onszelf de sloffenkoning noemen,” zegt Henri lachend. Kun jij niet wachten om de aardbeienslof te proberen? De slof is te koop bij Banketbakkerij Oonk zelf of je bestelt het via de webshop.

aardbeienslof-banketbakkerij-oonk-2

Share this