Zoekveld

By: Oonk - 08 04 2019

Hoog niveau bij innovatie wedstrijd van banketbakkersgilde Patisserie College.

 

LEERDAM –Feest in Enschede! Vandaag is bekend gemaakt dat banketbakkerij Oonk de 3e  prijs in de wacht heeft gesleept tijdens de jaarlijkse innovatiewedstrijd van het Gilde van de Betere Banketbakkers Patisserie College. ’De chocolade paascreatie van Marc Oonk was goed voor het brons.

 

Wedstrijd

Tijdens de algemene leden vergadering van 2 april j.l. konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Patisserie College, een nieuw innoverend chocolade paasproduct inleveren. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, onder leiding van René Jacobs, voormalig eigenaar van Banketbakkerij Jacobs te Leiden, sprak van een hoog niveau. René Jacobs: “De chocolade creatie van Marc Oonk sprong er tussenuit. Het product heeft de perfecte verhouding tussen vernieuwing en de laatste trends op het gebied van chocolade. Daarnaast zag de creatie er echt schitterend uit. Kortom een chocoladeproduct waar je je als ambachtsbedrijf echt mee onderscheid.

 

Over de algehele kwaliteit was de jury goed te spreken: “De producten zijn zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect is er vooruitgang geboekt. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

 

De wedstrijd

Binnen Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren. 

Share this