Zoekveld

By: Oonk - 14 01 2022

OONK TOPPER

Glenn komt u als klant weinig tegen, hij werkt namelijk als broodbakker in de nacht.

Hij is 28 jaar en werkt al bijna 10 jaar bij Oonk. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en daardoor heeft hij zich weten te ontwikkelen tot praktijkbegeleider voor de stagiaires.

Jonge leerlingen het vak leren vindt hij geweldig, het zelfde geldt voor nieuwe broodsoorten ontwikkelen.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Onze werkdag begint om 22:30 uur ‘s avonds met het printen van alle bestellingen. Aan de hand daarvan gaan wij deeg draaien en de broden bakken.

Later in de nacht komen er collega’s bij om te zorgen dat alle broodsoorten op tijd in de winkels liggen.

Om 07:00 uur zit onze werkdag er op en gaan we naar huis.

 

Je bent een broodbakker maar houd niet van brood, klopt dat?

Ik houd inderdaad niet van brood maar ik vind het wel een mooi en uitdagend product om te maken.

Brood kun je namelijk op vele verschillende manieren maken en je kunt variëren met diverse smaken en texturen.

Ook blijft het een uitdaging om elke dag een perfect broodje te maken omdat het erg gevoelig is voor temperatuur, elke dag moet je rekening houden met de weersomstandigheden.

 

Wat is er speciaal aan ons brood?

Ons brood is speciaal omdat wij zo min mogelijk E-nummers in ons brood verwerken.

Ook voegen wij desem toe aan onze broodsoorten zodat ons brood langer vers blijft en een stevigere structuur krijgt.

 

Wat kan je ons aanraden?

Onze croissants vind ik heerlijk smaken, mede door het proces dat het heeft doorstaan. We draaien het deeg namelijk nog steeds zelf, gebruiken goede honing en natuurlijk echte roomboter.

Óók de ragout van onze kaascroissants koken wij zelf. Ik vind echt dat je de kwaliteit van deze ingrediënten terug kan vinden in smaak waardoor ik dit een aanrader vind, aldus Glenn.

Share this