Zoekveld

Brood

Wij hebben een bijzondere kijk op brood. Hierin zitten alleen pure grondstoffen. Al meer dan 25 jaar bakken onze medewerkers zo al hun broden en dat proef je.

En dat is best een hele kunst, want graan is een natuurproduct. Je weet nooit van tevoren hoe het groeit en rijpt. En als je geen chemische middeltjes gebruikt, is het een uitdaging om elke dag broden te bakken die lekker ruiken en heerlijk smaken. Dat hebben we in de loop der jaren goed onder de knie gekregen en daar zijn we supertrots op.

 

Een voorbeeld daarvan is het speltbrood. Spelt is een oergraan, dat wil zeggen dat het in de loop der tijd niet veredeld is en niet genetisch gemanipuleerd. Een zuivere graansoort vol langzaam verteerbare koolhydraten. Speltbrood geeft je een voller gevoel, waardoor je minder snel weer trek krijgt.

Het speltmeel dat wij gebruiken, komt van Nederlandse bodem. De molenaar maalt speltmeel en speltbloem. Van de bloem word desem gemaakt, dit mengen we door het meel en bakken hiervan de speltbroden. Die broden bestaan dus voor 100% uit spelt. Net zoals al onze broden, bevatten ze geen toevoegingen. Puur natuur dus.

Share this